ماهيت ذرهاي
اسحاق نيوتن (Isaac Newton) در كتاب خود در رسالهاي درباره نور نوشت پرتوهاي نور ذرات كوچكي هستند كه از يك جسم نوراني نشر ميشوند. احتمالاً اسحاق نيوتن نور را به اين دليل بصورت ذره در نظر گرفت كه در محيطهاي همگن به نظر ميرسد در امتداد خط مستقيم منتشر ميشوند كه اين امر را قانون مينامند و يكي از مثالهاي خوب براي توضيح آن بوجود آمدن سايه است.
ماهيت موجي
همزمان با نيوتن، كريسيتان هويگنس (Christiaan Huygens) (1695-1629) طرفدار توضيح ديگري بود كه در آن حركت نور به صورت موجي است و از چشمههاي نوري به تمام جهات پخش ميشود به خاطر داشته باشيد كه هويگنس با بكار بردن امواج اصلي و موجكهاي ثانوي قوانين بازتاب و شكست را تشريح كرد. حقايق ديگري كه با تصور موجي بودن نور توجيه ميشوند پديدههاي تداخلي هستند مانند به وجود آمدن فريزهاي روشن و تاريك در اثر بازتاب نور از لايههاي نازك و يا پراش نور در اطراف مانع.
ماهيت الكترومغناطيس
بيشتر به خاطر نبوغ جيمز كلارك ماكسول (James Clerk Maxwell) (1879-1831) است كه ما امروزه ميدانيم نور نوعي انرژي الكترومغناطيسي است كه معمولاً به عنوان امواج الكترومغناطيسي توصيف ميشود. گسترده كامل امواج الكترومغناطيسي شامل: موج راديويي ، تابش فرو سرخ ، نور مرئي از قرمز تا بنفش ، تابش فرابنفش ، اشعه ايكس و اشعه گاما ميباشد.
بقیه در ادامه مطلب
نظر یادتون نره!!!!!
ادامه مطلب